Frequently Asked Questions (FAQ)

Here you can find answers to the most frequently asked questions. If you have a different question or something is not quite clear yet, please feel free to let us know through the Feedback form.

Currently, available in Dutch only. Sorry for the inconvenience.

Algemeen

Geen probleem. Je kunt je opnieuw aanmelden met het juiste e-mailadres.
Check eerst even of de bevestigingsmail in de junk/spammail map is uitgekomen. Anders kun je je wachtwoord opnieuw laten sturen via de link 'Wachtwoord vergeten' in het login- of aanmeldvenster.
Als je nog weet met welk e-mailadres je jezelf aangemeld hebt, kun je via de link 'Wachtwoord vergeten' het wachtwoord weer naar je laten versturen.
Controleer of je caps-lock uit staat en probeer het opnieuw. Als je nog weet met welke e-mailadres je jezelf aangemeld hebt, kun je via de link 'Wachtwoord vergeten' het wachtwoord opvragen. Als het daarna nog steeds niet lukt, laat dit ons dan weten via de feedback link rechts onderin. Vergeet dan niet je gebruikersnaam mee te sturen. Wij zullen dan proberen te achterhalen wat er met jouw account aan de hand is.
Dit kan door middel van de feedback link rechts onderin. Vervolgens kun je, eventueel zelfs anoniem, de feedback aan ons versturen door het formulier in te vullen.
Dit kan door rechts bovenin op het vlaggetje van het land te klikken waarvan je de taal wilt selecteren.
Onder aan de website staan de links naar de gebruikersovereenkomst, disclaimer en privacybeleid. Tijdens je aanmelding bij 'Kamer Huren', moet je de gebruikersovereenkomst lezen en aanvaarden. Als je niet akkoord gaat met de daarin opgenomen voorwaarden, kun je bepaalde diensten van onze website niet gebruiken. De disclaimer geldt voor de diensten waarvoor je je niet hoeft aan te melden.
Nee hoor. Iedereen die op zoek is naar woonruimte of deze wil aanbieden zijn wij graag van dienst.
 • Het gebruik van de website is, evenals het aanbieden van een woonruimte, geheel gratis.
 • Het opvragen van contactgegevens van de verhuurder voor een specifieke kamer kost €1,50 per ontvangen SMS. Je ontvangt hiervoor één SMS.
 • Je kunt je ook abonneren op onze SMS alert dienst. Je ontvangt een SMS alert als er een nieuwe kamer wordt gevonden die voldoet aan één van jouw opgeslagen zoekopdrachten (zoekprofiel). Iedere SMS alert kost €0,40 per ontvangen SMS (maximaal 10 per dag).
Je kunt jouw account verwijderen door onder 'Mijn KamerHuren' te klikken op 'Instellingen'. Hier kun je vervolgens op de link 'Account verwijderen' klikken.

Kamer Zoeken

Nee, KamerHuren.nl functioneert als online platform dat huurders en verhuurders van woonruimte bij elkaar brengt. KamerHuren.nl is niet betrokken bij de daadwerkelijke transacties tussen huurders en verhuurders en wordt op geen enkele wijze partij bij een eventueel te sluiten (huur)overeenkomst.
 • Vanuit het zoekresultaten scherm kun je op de link 'Deze zoekopdracht opslaan' of de knop 'Activeer SMS alerts' klikken, waarbij de door jou gebruikte zoekcriteria worden opgeslagen in een persoonlijke zoekopdracht die je een eigen naam kan geven. Hierbij kan je meteen opgeven of je per SMS gewaarschuwd wil worden als er nieuwe kamers worden gevonden die voldoen aan jouw zoekprofiel. Voor deze SMS alerts dien je een abonnementsdienst af te sluiten.
 • Je kunt ook een compleet nieuwe zoekopdracht aanmaken door vanuit het menu 'Mijn zoekopdrachten' te klikken op de link 'Nieuwe zoekopdracht'.
 • Als de kamer rechtstreeks is aangeboden op KamerHuren.nl kun je in het detailscherm op de button 'VERHUURDER GEGEVENS' klikken en de instructie opvolgen om de verhuurdergegevens te ontvangen via SMS.
 • Als de kamer op een andere kamersite is gevonden, bieden wij jou de rechtstreekse link naar de kamer op die site. Het in contact treden met de verhuurder gaat in dat geval via die kamersite.
Als de kamer rechtstreeks is aangeboden op KamerHuren.nl ontvang je de naam en het e-mail adres van de verhuurder, zodat je zelf rechtstreeks contact kunt opnemen.
Nee, je ontvangt éénmalig een SMS met de contactgegevens.
Ja, je kunt een (of meerdere) zoekopdrachten opslaan waardoor het systeem automatisch voor jou in het online kameraanbod blijft zoeken. Het systeem kan ook een SMS bericht sturen zodra er een nieuwe kamer wordt gevonden welke voldoet aan één van jouw zoekopdrachten. Je dient je daarvoor te abonneren op onze SMS alert dienst (zie de instructies op de website). Hierdoor ben je altijd als eerste op de hoogte.
Ja, het is mogelijk om meerdere zoekopdrachten op te slaan. Voor iedere opgeslagen zoekopdracht kan de SMS alert dienst worden geactiveerd.
Je mobiele nummer wordt automatisch opgeslagen als je je aanmeldt voor onze SMS alert dienst. Het verwijderen van je mobiele nummer kan onder het menu 'Mijn KamerHuren' bij 'Persoonlijke gegevens'.
In ons systeem kunnen naast kamers ook appartementen en gedeelde huizen aangeboden en gezocht worden.
Ja, het is mogelijk om een kamer (tijdelijk) te bewaren door deze als favoriet op te slaan in het kamerdetailscherm. Deze bewaarde kamers worden opgeslagen bij jouw account en daarom ook beschikbaar bij een volgend bezoek op de website. Jouw bewaarde kamers zijn te bekijken onder het menu 'Huren' bij 'Mijn bewaarde kamers'. De foto van de bewaarde kamer krijgt bovendien linksboven een ster, zodat je altijd weet welke kamers bewaard zijn.
Dit betekent dat de verhuurder de kamer inmiddels heeft verwijderd of dat wij de kamer hebben afgekeurd omdat deze bijvoorbeeld niet toegestane informatie bevat.
 • Als de kamer rechtstreeks is aangeboden op KamerHuren.nl kun je in het detailscherm op de button 'VERHUURDER GEGEVENS' klikken en de instructie opvolgen om de verhuurdergegevens te ontvangen via SMS. Dit kost €1,50 per ontvangen bericht. Vervolgens kun je zelf rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder.
 • Als de kamer op een andere kamersite voor jou is gevonden, bieden wij jou de rechtstreekse link naar de kamer op die site. Het in contact treden met de verhuurder ligt vervolgens buiten ons bereik. De kosten hiervan verschillen per kamersite.

Kamer Aanbieden

Je kunt eenvoudig en snel binnen een paar stappen gratis een nieuwe kamer bij ons aanbieden. Wij hebben het aanbieden opgedeeld in 5 makkelijke stappen welke je kunt doorlopen onder het menu 'Verhuren'.
Ja, het plaatsen van een kamer is gratis.
Standaard blijft een aangeboden kamer 2 maanden op de website staan. Uiteraard kun je de kamer verlengen als dit nodig is. Iedere verlenging gaat met een maand.
Er is geen limiet aan het aantal kamers dat je kunt aanbieden op onze website.
Ja, je kunt een geplaatste kamer verwijderen onder het menu 'Verhuren' bij 'Mijn aangeboden kamers' door op het prullenbak icoontje te klikken naast de kamer die je wilt verwijderen. Tevens zal de kamer na twee maanden automatisch uit het systeem verwijderd worden.
Ja, je kunt een reeds geplaatste kamer aanpassen onder het menu 'Verhuren' bij 'Mijn aangeboden kamers', door op het pen icoontje te klikken naast de kamer welke je wilt aanpassen. Je komt hierna weer uit in het stappenplan om de kamer aan te passen.
Een TOP KAMER is een aangeboden kamer op KamerHuren.nl, die gedurende 1 week GRATIS automatisch bovenaan de lijst staat (indien deze voldoet aan de zoekopdracht van de gebruiker). Daardoor zal de aanbieder meer reacties ontvangen en de kamer dus sneller kunnen verhuren.

SMS

Als je een prepaid mobiel hebt, controleer dan eerst of je nog voldoende tegoed hebt. Als dit het geval is en je ontvangt nog steeds geen SMS, doe dan navraag bij jouw mobiele provider. Stuur ons in dat geval ook een bericht via het feedback formulier op de website, zodat wij het voor jou kunnen controleren.
Ja, dit kan door een zoekopdracht op te slaan, waarbij je kunt opgeven of je per SMS gewaarschuwd wilt worden (SMS alert) als er nieuw aanbod wordt gevonden dat voldoet aan één van jouw opgeslagen zoekopdrachten.
KamerHuren.nl garandeert dat zij nooit meer dan één SMS alert zal sturen voor een kamer en je dus ook nooit dubbel zal betalen. Indien je toch twee (of meer) SMS alerts ontvangt voor dezelfde kamer (vlak achter elkaar afgeleverd), dan doet jouw operator dat. Je betaalt slechts één SMS.
Het opvragen van de verhuurdergegevens kost €1,50 per ontvangen SMS. Je ontvangt hiervoor één SMS.
Een SMS alert kost €0,40 per ontvangen SMS. Je ontvangt maximaal 10 alerts per dag.
Dit kan onder het menu 'Huren' bij 'Mijn zoekopdrachten', door te klikken op het aanpassen-icoontje. Vervolgens kun je het vakje uitvinken waarbij staat 'Ja, activeer de SMS alerts voor deze zoekopdracht.'
 • Voor Nederland: dit kan door het het sturen van een SMS naar 3010 met de volgende tekst:
  KAMER STOP
 • Voor België: dit kan door het het sturen van een SMS naar 9945 met de volgende tekst:
  INFO ALERT STOP